Enkelhet och flexibilitet i fokus när RCO Security stärker Knivsta kommuns passer- och larmsystem för Centrum för Idrott och Kultur (CIK)

I Knivsta kommun har ett väl anpassat passer- och säkerhetssystem förenklat det dagliga arbetet i lokaler med en mångsidig verksamhet. Centrum för Idrott och Kultur (CIK) är inte bara en plats för sport och kultur, utan också en hubb för kreativitet och gemenskap som sträcker sig över 15,000 kvadratmeter.

 

CIK knivsta kommun.jpg

 

Det finns lokaler för många olika ändamål - scenkonst, kampsport, restaurang och kontor. Delar av huset används också för uthyrning för mer tillfälliga evenemang. Med en sådan bredd av aktiviteter är behoven av säkerhet, flexibilitet och tillgänglighet exceptionellt höga.

 

Anpassad säkerhet i hjärtat av Knivsta

 

I CIK är behovet av ett flexibelt passer- och säkerhetssystem avgörande eftersom olika personer behöver tillgång till olika delar av byggnaden vid skilda tidpunkter. RCO Securitys M5-system har varit en nyckelkomponent i att tillgodose dessa behov. Systemet inte bara underlättar hanteringen av tillträde till olika zoner inom CIK utan integreras också smidigt med befintliga bokningssystem vilket ytterligare förstärker dess användbarhet.

 

Flexibelt, smidigt och användarvänligt

 

RCO Securitys M5 är också känt för sin enkelhet vilket är avgörande i en så livlig miljö som CIK. Med ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt möjliggör systemet att personal snabbt kan anpassa inställningar för tillträde beroende på schemalagda aktiviteter och evenemang. Det integrerade passersystemet och larmet säkerställer att allt från dörrar till säkerhetszoner kan styras centralt eller lokalt, vilket ger administratörerna god överblick och kontroll.

 

Förvaltningen av CIK har sett märkbara förbättringar i både trygghet och effektivitet sedan RCO Securitys system implementerades. Enkelheten i systemhanteringen har också gjort att vaktmästare och andra anställda enkelt kan ta kontroll över sina specifika områden, vilket avlastar administratörerna och gör att de kan fokusera på andra arbetsuppgifter. 

 

Knivsta kommun.jpg

 

Samarbete och support


En avgörande faktor för att implementera och drifta systemet på ett effektivt sätt har varit det starka stödet och samarbetet med RCO Security. Kundservicen och förmåga att integrera med andra system har gjort att övergången och daglig drift fungerat smidigt. Feedback från både slutanvändare och administratörer har varit positiv, vilket speglar RCO:s styrka i att leverera kvalitet och tillförlitlighet i sina lösningar.

 

Nästa steg i samarbetet

 

Snart har hela Allmännyttan i Knivsta lösningar från RCO Security. Planen är att ytterligare expandera systemets räckvidd och anpassa det för andra kommunala fastigheter. 

 

Denna dynamiska och framåtblickande användning av RCO Securitys avancerade passer- och säkerhetssystem visar på potentialen i att skräddarsy teknologi för att möta specifika behov, och Knivsta kommun står som ett bra exempel för andra kommuner och regioner som strävar efter liknande lösningar.

 

 

 

Läs mer

Minska stressen kring larmet på jobbet. Arbetar du inom offentlig sektor och är på jakt efter ett användarvänligt larmsystem? Läs mer här

 

Har du frågor och funderingar om RCO:s lösningar för passer- och säkerhetssystem? Läs mer om oss eller kontakta våra experter.

 

Om RCO Group

Gemensamt för bolagen i RCO Gruppen är att de utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten.

 

Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, DinboxNimly och Swedlock och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. För mer information vänligen besök www.rcogroup.com.

 

 

 

Kontakta oss

I och med att du fyller i kontaktformuläret kommer vi att registrera och behandla dina personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.