Så höjde bostadsrättsföreningen Opalen säkerheten och smidigheten med RCO Securitys smarta passersystem

1500pxHUSET_70A6231JPG (2).JPG

 

Bostadsrättsföreningen Opalen 4 på Kungsholmen i Stockholm består av 33 lägenheter fördelade på två trappuppgångar i ett charmigt sekelskifteshus med tydliga drag av funkis efter en renovering på 40-talet.

 

I samband med en renovering av trapphuset nyligen insåg föreningen även att det fanns ett behov att uppgradera sitt föråldrade kod- och nyckelsystem. Styrelsen sökte en modern, säker och flexibel lösning för att underlätta vardagen för både de boende och de ansvariga och valet föll på RCO Securitys passersystem.

 

Bakgrund och behov

I samband med renoveringen av huset uppstod behovet av att uppdatera passersystemet. Det gamla systemet hade flera brister; det var otympligt, osäkert och krävde användning av huvudnycklar till olika gemensamma utrymmen som tvättstuga, cykelrum, innergård och soprum. Styrelsen i BRF Opalen sökte en modern, säker och flexibel lösning för att underlätta vardagen för både boende och de ansvariga.

 

Föreningen valde att anlita Säkerhetsintegrering AB för att projektera och offerera den nya passerlösningen. Produkterna som valdes ut för att möta föreningens behov blev porttelefon 519 och kortläsare 509. Dessa produkter valdes för deras driftsäkerhet, flexibla användning och förmåga att integreras snyggt och diskret i fastighetens arkitektur.

 

1500pxK3_PFP1908 1 (2).JPG

Foto: Fredrik Persson, Porten med porttelefon 519

 

Viktiga faktorer vid valet av RCO Security

När brf Opalen skulle välja sitt nya passersystem var flera faktorer avgörande:

 

  • Enkel hantering: Styrelsen ville ha ett system som möjliggjorde enkel administration, där nya användare lätt kunde läggas till och befintliga snabbt tas bort vid behov. Dessutom var det viktigt att systemet kunde styra flera dörrar och erbjuda smidiga passager till olika utrymmen för de boende.
  • Driftsäkerhet: Att välja ett system med beprövad och pålitlig teknik var avgörande för föreningen. RCO Security har ett bra rykte för sina stabila lösningar, vilket skapade en känsla av trygghet för både föreningen och de boende.
  • Design och funktionalitet: Passersystemet behövde inte bara vara funktionellt, utan också visuellt tilltalande. Produkten skulle smälta in i byggnadens estetik och samtidigt vara hållbar över tid.

 

Resultatet – ökad säkerhet och smidighet

Efter installationen av RCO Securitys passersystem har bostadsrättsföreningen märkt flera betydande förbättringar. Framför allt har systemet visat sig vara driftsäkert och enkelt att använda. Boende kan nu röra sig smidigt i fastighetens olika utrymmen. Styrelsen behöver inte hantera huvudnycklar som riskerar tappas bort och administrationen har förenklats avsevärt för styrelsen.

 

För föreningen har det också varit en vinst att systemet är så flexibelt då det har gett dem möjlighet att anpassa och styra tillträde till olika delar av fastigheten på ett sätt som tidigare inte var möjligt. Inget krångel och inga huvudnycklar på vift har alltså varit några av de största vinsterna.

 

Nyckeln till framgång – noggrann planering och helhetslösningar

En viktig lärdom från brf Opalen är att noggrant kartlägga sina behov innan man väljer ett passersystem. Att ta ett helhetsgrepp över hela fastighetens behov, inklusive dörrar, postboxar och gemensamma utrymmen, har visat sig vara avgörande för att få en smidig och effektiv lösning.

 

Varför RCO Security?

Förutom produkternas tekniska styrkor har brf Opalen särskilt uppskattat RCO Securitys breda utbud av tjänster. Deras högkvalitativa och flexibla lösningar ger inte bara säkerhet och kontroll, utan också en långsiktig investering som föreningen ser som värd sitt pris.

 

Sammanfattningsvis har brf Opalen på Kungsholmen, genom att välja RCO Security, lyckats skapa en trygg, modern och flexibel miljö för sina boende. Ett tydligt exempel på hur rätt teknik kan göra vardagen både enklare och säkrare.

 

 

 

Kontakta oss

I och med att du fyller i kontaktformuläret kommer vi att registrera och behandla dina personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.